29 augustus 2019
Nieuw uitkijkpunt Langenholte

Natuurgebied Langenholte behoort tot de mooiste en stilste plekjes van Zwolle. Nog wel zou je zeggen. Want op 29 augustus 2019 onthulde wethouder Ed Anker van gemeente Zwolle een nieuw uitkijkpunt in het Westerveldse Bos. Het uitzichtpunt kijkt uit op de plek waar het Zwarte Water en de Vecht bij elkaar komen. Het Zwarte Water is goed te zien. De Vecht is iets moeilijker te vinden. Dan moet je vanaf deze plek tussen de bomen voorbij het Zwarte Water kijken.


Het natuurgebied Langenholte is nu beter toegankelijk dankzij een nieuw wandelpad vanuit de wijk Aa-landen. Dat was een oude wens van bewoners. Alle gebruikers in het gebied hebben een eigen route, zodat ze elkaar niet steeds kruisen. En dat is aardig gelukt. Het Westerveldse Bos telt inmiddels paden voor mountainbikers, wandelaars, fietsers, maar ook een haventje voor vaartoeristen. Daar kwamen recent twee laarzenpaden, een bruggetje, een knoflookpaddenpoel en een betere uitkijkplek bij. Alles bij elkaar zo’n twaalf voetbalvelden aan nieuwe natuur. Over een tijdje volgt nog een nieuw pad langs het Zwarte Water. Het gebeurt allemaal onder de paraplu van 'Ruimte voor de Vecht', het langjarige programma van gemeenten, waterschappen en provincie.

Het vernieuwde uitkijkpunt bestaat uit halfronde stenen verhogingen, die net iets beter zicht bieden. De uitkijkplek ligt op 19 meter hoogte, bovenop een voormalige vuilnisbelt. Die afvalhoop is al jaren geleden afgedekt. Zie je niets meer van. Je kijkt vanaf die 'berg' alleen nog naar mooie plekken.

Terug naar nieuwsoverzicht