24 februari 2020
Inloopbijeenkomsten Rheezermaten & Karshoek-Stegeren

Binnenkort start de herinrichting van het gebied Rheezermaten bij Hardenberg en Karshoek-Stegeren bij Ommen in het kader van Natura 2000. Inmiddels is bekend welke aannemers de werkzaamheden gaan uitvoeren en hoe de planning eruit ziet. We organiseren voor beide projecten een inloopbijeenkomst, waarbij we u graag informeren over de stand van zaken en de geplande werkzaamheden. Verschillende betrokken partijen zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. De koffie en thee staat voor u klaar, we hopen u daar graag te zien.Rheezermaten - 26 februari
In opdracht van waterschap Vechtstromen verzorgt aannemingscombinatie Bouwhuis-NONAK de werkzaamheden in het gebied. We vertellen u graag meer over de werkzaamheden en planning tijdens een inloopbijeenkomst op 26 februari 2020. U kunt dan tussen 15.00 en 20.00 uur binnenlopen bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Vechtstraat 8 in Hardenberg.

Karshoek-Stegeren - 4 maart
In het gebied Karshoek-Stegeren verzorgt aannemer Baks de werkzaamheden. We praten u hier graag bij over de werkzaamheden en de planning op 4 maart 2020. U kunt dan tussen 16.00 en 20.00 uur binnenlopen bij De Bootsman, Coevorderweg 19 in Stegeren.

Over de projecten
Deze werkzaamheden voor beide projecten nemen circa 2 jaar, tot eind 2021, in beslag. Beide projecten vallen onder het programma Ruimte voor de Vecht. Hierin werken dertien partners samen om de Vecht en het Vechtdal te ontwikkelen tot een halfnatuurlijke laaglandrivier. Meer ruimte voor het water wordt hierin gecombineerd met een veilige afvoer van hoog water, ontwikkeling en ontsluiting van de natuur in het Vechtdal. Daarmee ontstaan nieuwe kansen voor de economie en voor de sociale structuur in het Vechtdal.
Naast het programma Ruimte voor de Vecht worden beide projecten financieel ondersteund door de Europese Unie en het programma LIFE IP Deltanatuur.

Kijk ook op www.vechtstromen.nl/rheezermaten en www.vechtstromen.nl/karshoekstegeren


Terug naar nieuwsoverzicht